, , ,

Camino Inglés – Nu med compostela fra A Coruña

Camino Ingles (Den Engelske Rute) er en gammel Camino rute som blev brugt af Pilgrimme fra de nordlige lande der ankom til Spanien med skib.

Den var ekstremt populær da det var en kortere, og mindre farefuld, rute i forhold til pilgrimsfærden gennem Frankrig og over Pyrenæerne.

Der findes to havnebyer hvor man kunne starte denne pilgrimsfærd alt efter hvor ens skib lagde til. Byerne hedder Ferrol og A Coruña.

I året 1434 alene var der over 3000 pilgrimme der gik fra borde i A Coruña og fortsatte til fods mod Santiago de Compostela.

I nyere tid, hvor det igen er blevet populært at gå pilgrimsfærd i Spanien, har de fleste pilgrimme på den Engelske Camino valgt at starte i havnebyen Ferrol.

Årsagen til dette er at man ikke kunne modtage et Compostela hvis man gik fra A Coruña da denne rute officielt kun er 90 kilometer lang. Fra Ferrol til Santiago er der til gengæld officielt 110 kilometer. Disse afstande kan diskuteres, men dette er, som jeg har forstået det, de officielle afstande der bruges af Pilgrimskontoret i Santiago de Compostela.

I December 2016 blev det meldt ud at man ville begynde at udstede Compostela til pilgrimme der var startet i A Coruña selv om de havde gået under 100 kilometer.

I Søndags (26. Marts 2017) blev der for første gang nogen sinde udsted Compostela til to pilgrimme der havde gået denne pilgrimsfærd på 90 kilometer.

 

Her er en Video der kan give dig en fornemmelse af hvad du kan forvente på denne forholdsvis korte Camino.

 

Eksempelvisning

Her er en PDF fil med information omkring ruten, afstande, byer, overnatnings muligheder, og meget mere.

Filen er på Engelsk.

 

 

Download “Inglés-Plano-EN.pdf” Inglés-Plano-EN.pdf – Downloadet 82 gange – 3 MB

 

 

Kommentarer

Skriv et svar

Loading…