, ,

Om at pakke – min rygsæk set i bakspejlet

At pakke sin rygsæk er faktisk første øvelse i hele den lærdom, caminoen kan give os: Afklaring. Hvad har jeg brug for? Hvad har jeg ikke brug for? Hvad hjælper mig? Hvad tynger mig? Hvad er mit motiv for at medbringe hver enkelt ting?

Når hvert enkelt gram bæres dag efter dag, er det nødvendigt at give de overvejelser tid og fokus. Sige farvel, deale, rydde op. Skelne mellem hvad der gavner og hvad der er ’for en sikkerhedes skyld’. En for tung bagage handlede for mig om beskyttelsesmekanismer. Sikkert af samme slags som dem, der får mig til at spise uopmærksomt og for meget, når livet er presset.

Flere morgener på Caminoen kom jeg af sted i en ruf – alle pakkeposerne røg i rygsækken uden særlig omhu. Resultat: Efter de første kilometer med fx et kamera gnavende på lænden: Ompakning på en støvet skovsti – meget mere besværligt end at gøre det på herberget. Min pointe: Det giver mening hver eneste dag i livet at gøre sig umage med at komme godt ud af døren. Hvad end det er camino-rygsækken eller arbejdstasken.

Det har en værdi at øve sig, og du lærer meget om dit gear. Jeg fik usigelig tryghed af at have testet mit regnvejrsudstyr med en garvet pilgrim. Oplevelsen af vores fællesskab i skybrud i Danmark sad i mig og gjorde mig stærk. Jeg burde så have turde tage konsekvensen af mine erfaringer derfra – for så havde jeg sparet et kilo i rygsækken.

Det rejste jeg i:

Mellem-tyk uldtrøje
Et par uldsokker
Et par underbukser
Ærmeløs sportstop i uld
BH
Lange vandrebukser
Blundstonestøvler
Regnjakke

Det lå i rygsækken:

Vandrestave
Silkelagenpose imprægneret mod bed bugs
Letvægtshåndklæde
Pandebånd
Ekstra ærmeløs sportstop i uld
Ekstra bh
Shorts
Vandrenederdel
Regnslag der også kan dække rygsækken
Et par ekstra uldsokker
Et par ekstra underbukser
Skiunderbukser og skiundertrøje til at sove i
Solbriller
Solhat faktor 50 imprægneret mod regn også
Oppusteligt fodbad
Håndsprit mini
Tandpasta mini
Tandrensere
Uldvask mini
Solcreme mini
Tandbørste i beholder
Negleklipper
Shampoo mini
Deodorant
Vabelplaster Compeed
Hovedpinepiller
Hudpleje
En pakke lommeservietter
Fodcreme
Lommeservietter
Mascara
Læbepomade
Pincetten fra en schweizerkniv
Mobiltelefon – brugte jeg til dagbogsnotater også
Oplader
Kamera
Oplader
Selfiestang
Høretelefoner
Rejseguide – kopier af udvalgte sider
Kuglepen
Pas
Sygesikringskort
Kreditkort
Ekstra kreditkort
Pilgrimspas bestilt hjemmefra gennem Danske Santiagopilgrimme
Powerbank
Stikfordeler
Regnsko
Regngamacher
Teva Obern vandresandaler til alternativ og brug indendørs

Hvad kunne jeg godt have taget ud af rygsækken?
Generelt vil jeg næste gang se skarpt på dubletter: Hvad har jeg to af – og hvilke ting løser samme opgave? De kan ofte godt udgå– bortset fra underbukser, sokker og stropløse toppe, som jeg hver vil have to af. Jeg vil også se på mængder: Er to piller ikke nok? To plastre? Jeg kan altid supplere eller låne, hvis jeg rent faktisk får hovedpine eller vabler.

 • Pandelampen bliver hjemme næste gang – mobilen gjorde det fint i de tidsrum, jeg havde brug for lys
 • Kamera og mobil: På trods af min store fotointeresse brugte jeg stort set ikke kameraet (og dermed kameraopladeren), jeg havde med. Næste gang: Enten kamera eller mobil.
 • Regnsko og poser: Regnskoene var i praksis for bøvlede at få på og umulige at gå i. Almindelige skraldespandsposer kommer til gengæld med næste gang også – de kunne bruges til meget og en halv rulle var nok
 • To korte ting blev for meget – både shorts og nederdel. Shortsene ryger ud næste gang, fordi nederdelen er mest behagelig
 • Regngamacher: Blev ikke brugt fordi de tog for lang tid at få på. Altså ud med dem.
 • Compeedplastre: Ikke brugt, fordi jeg ingen vabler fik, og fordi tape beskyttede bedre. Plastre kan købes og lånes, skulle du være uheldig. Tapen kommer med til hver en tid.
 • Fodbad: Det oppustelige fodbad var superlet, men blev ikke brugt – et varmt bad var rigeligt.
 • Regnslag til rygsæk og regnjakke: Erstattes af poncho med plads til rygsæk næste gang – fordi det vejer mindre og er all in one
 • Ekstra bh: Jeg kunne godt have klaret mig med en, som blev vasket og tørret
 • Deleoplader: Jeg medbragte en stikfordeler, som aldrig kom i brug. Har ikke manglet strøm noget sted.
 • Jeg medbragte en tom pakkepose. Den kom aldrig i brug og skabte blot forvirring i tasken. Ud.
 • Jeg medbragte internet. Det gav tryghed. Næste gang slipper jeg den tryghed og tager en dumb-phone med i stedet for en smartphone. For at opleve den frihed.
 • Selfiestang – helt og aldeles unødvendig og besværlig. Du møder en fotograf, når du mangler en. Alle mine kreative ideer med at kunne tage billeder langt oppefra gad jeg i praksis ikke gennemføre.

Hvad røg ud, men kom tilbage?
Jeg droppede mit fleecetæppe, men endte med at måtte købe et nyt pga. kulde og fordi der ingen tæpper var i hele Galicien.

Kommentarer

Skriv et svar

Loading…