, ,

Smartphone på Caminoen

Når det kommer til at tage sin smartphone med på Caminoen så er der stor splittelse. Mange pilgrimme vil slet  ikke undvære den, hvorimod andre sværger til at komme lidt på afstand af den nymoderne teknologi.

I denne artikel vil jeg nævne de mange gode runde til at medbringe en smartphone på sin Camino, men hvis du hører til den sidstnævnte kategori så er min anbefaling at du enten ikke medbringer din telefon, eller at du i det mindste slår de ting fra på din vandring som du ønsker at få fred fra.

Da jeg selv var afsted på Camino var jeg glad for at jeg havde min telefon med, men jeg havde allerede hjemmefra bestemt mig for at jeg ikke ville benytte Facebook, eller kigge på mails under min vandring. Dette gav mig en velfortjent fred og ro da jeg i forvejen bruger alt for meget energi på disse ting.

Når jeg her taler om en telefon så mener jeg en moderne telefon der kan benyttes til mere end blot at ringe og sende sms fra.

Hvis du vælger at medbringe din telefon til udlandet så skal du være opmærksom på hvordan vilkårene i dit mobil-abonnement er for brug af data i udlandet.

En smartphone er lidt som en moderne schweizerkniv. Den kan et hav af ting som kan komme en til gode når man vandrer på Caminoen. Lad os dykke lidt dybere ned i disse ting.

Altid et kamera ved hånden

Når man skal vandre på Caminoen er man ofte meget opmærksom på ikke at tage for meget vægt med sig. Så hvorfor tage et kamera med når der er et indbygget i telefonen.

Her kommer det an på hvor meget man går op i sine billeder, for en telefon kommer aldrig til at tage lige så gode billeder som et professionelt kamera.

Men de fleste telefoner nu til dags tager dog udmærkede billeder som man sagtens kan være bekendt at vise frem og dele med sit netværk.

Ønsker man at optage film skal man dog være opmærksom på at det tager en hel del hukommelse, hvilket er noget telefoner som regel ikke har alt for meget af, og her vil et kamera som GoPro være meget bedre.

GPS

Selvom det kan være svært at fare vild på Caminoen med alle de gule pile og skilte der viser en vej, så sker det altså en sjælden gang i mellem. Her kan det være rart at kunne kigge på sin telefon og se præcis hvor man befinder sig.

Hvis man åbner Google maps på sin telefon kan man også se hvad der befinder sig i nærheden af butikker, overnatningssteder, og lignende.

Mange steder på nettet findes der også GPS filer man kan downloade til sin telefon med de forskellige Camino ruter.

Styr på finanserne

Det kan være en god idé at kunne gå på netbank mens man er på Caminoen og holde styr på hvad man har på kontoen.

Ud over det så kan man hurtigt konvertere Euro til Danske kroner, hvilket mange faktisk har svært ved at gøre i hovedet. Man har med sin telefon også altid en lommeregner ved hånden.

Slå sproget op

Med sin telefon kan man altid nemt slå et udenlandsk ord op hvis der er noget man ikke forstår, og omvendt kan man oversætte et Dansk ord, eller en sætning, hvis man får behov for dette. Dette kan gøre det betydeligt nemmere at begå sig i udlandet.

Adgang til PDF filer

Her på Caminoen kalder har man mulighed for at downloade et hav af PDF filer som man nemt kan åbne på sin telefon. Det drejer sig om guider til de forskellige Caminoer, lister over overnatningssteder, og sågar en pilgrimsparlør.

Mulighed for kommunikation og information

Dette er der måske mange der ønsker at komme væk fra, og det er her du blot kan springe over. Men for nogle er det altså rart at kunne gå på Facebook, Email, Ekstrabladet, og lignende efter at de har gennemført dagens vandring.

Man kan nemt holde sig opdateret over hvad der sker hjemme i Danmark, og man kan også holde sit netværk opdateret over hvordan det går med ens Camino.

Vær opmærksom på at mange albergues tilbyder WiFi og så er der ingen grund til at benytte sin mobildata.

Find overnatning

Mange benytter deres telefon til at ringe i forvejen og bestille plads på et albergue, men en af de ting jeg faktisk også benyttede rigtig meget på Caminoen var Hotels.com hvor jeg fandt utroligt billige hoteller at overnatte på hver gang vi kom til en lidt større by.

Hjælpen er nær

Med en mobiltelefon har du altid mulighed for at ringe efter hjælp hvis, gud forbyde det, at uheldet er ude.

I alle de lande Caminoen bevæger sig igennem kan man altid Ringe 112. Det samme som her i Danmark.

Hvis man har GPS i telefonen har man også mulighed for at give alarmcentralen sin nøjagtige postion. Dem der svarer på dit opkald kan altid Engelsk. Her kan du se en liste over alarm telefon numre og apps i de forskellige lande i Europa.

Lys i mørket

Mange smartphones indeholder en lygte som ikke giver særligt meget lys. Denne kan være handy når man lige skal bruge lidt lys, men den er ikke så god som en pandelampe da man jo ikke har begge hænder fri hvis man samtidig skal holde sin telefon.

De mange Camino Apps

Der findes et hav af apps til din smartphone som dækker Caminoen. De mest populære er Wise Pilgrim, Gronze, Camino Pilgrim, og Vojo.

Jeg har ikke personligt benyttet disse apps, men jeg har ofte set dem anbefalet af andre pilgrimme, så her må du i gang med lidt detektiv arbejde for at finde den du ønsker at benytte.

Andre funktioner

Der findes sikkert en masse funktioner som ens smartphone kan udfylde, men som jeg ikke har fået med i denne artikel. Hvis du har været afsted på Camino og du benyttede din telefon så skriv gerne en kommentar.

 

Kommentarer

Skriv et svar

Loading…