,

Taxa på Caminoen

Der er masser af taxa firmaer der tjener gode penge på Caminoen, men hvordan kan dette være når nu pilgrimme vandrer eller cykler hele ruten? Det kommer jeg ind på i denne artikel.

Mange pilgrimme benytter sig af en taxa på Caminoen når de skal frem til den destination de vil begynde deres vandring fra. Dette kan oftest bedst betale sig hvis man er flere der rejser sammen, eller hvis man kan finde nogle andre pilgrimme at dele omkostningerne med.

Men nogle pilgrimme tager også en taxa under selve deres vandring. Dette kan skyldes at de har mange smerter på grund af skader, at de har fået slemme vabler, eller at de bare har overanstrengt deres krop, og derfor har hårdt brug for en hviledag.

De har måske stadig en deadline for hvornår de skal nå frem til Santiago de Compostela og er derfor tvunget til at bevæge sig videre på trods af deres udfordringer.

Det er også en kendt sag at nogle pilgrimme tager en taxa for at undgå områder der betragtes som værende kedelige eller ensformige at vandre i, så som Mesetaen eller by- og industri-områder.

Man kan også blive tvunget til at tage en taxa fordi der simpelthen ikke er nogle steder at overnatte, hvilket faktisk bliver mere og mere aktuelt nu hvor specielt Camino Frances er blevet så populær at den næsten ikke kan rumme de mange pilgrimme.

Ualmindeligt dårligt vejr kan også betyde at en taxa er den sikreste måde at komme frem til næste stop på ruten.

Så der kan altså være mange årsager til at sætte sig ind i en taxa når man er på pilgrimsfærd, og man risikerer desværre at andre pilgrimme vil “dømme” en på denne handling, og de vil højst sandsynligt syntes at man har “snydt”.

Lige meget hvad årsag er til at tage en taxa så syntes jeg ikke at det er noget man skal retfærdiggøre over for andre. For i sidste ende kommer det vel an på hvordan man selv føler når man når frem til sit endelige mål, velvidende at man ikke gik hele vejen.

Jeg er af den personlige mening at ens Camino er helt ens egen, og hvordan man vælger at gennemføre den skal andre slet ikke blande sig i. Men hvis man ikke holder sin taxatur for sig selv så kan man altså næsten være helt sikker på at folk har en mening omkring det.

Taxa firmaerne på Caminoen gør meget for at friste de mange pilgrimme til at benytte deres ydelser. Jeg så skilte, flyers, klistermærker, og endda grafitti der hele tiden gjorde passerende pilgrimme opmærksomme på muligheden for at give op og ringe efter en vogn.

Hvis man har brug for en taxa af den ene eller den anden årsag så bør man ikke tage en midt ude på ruten. Det kan blive noget nær en umulighed at forklare hvor man befinder sig, og taxachaufføren kan få ret svært ved at finde frem til det rigtige sted.

Man kan altid bede om at der bliver ringet efter en taxa fra et albergue eller fra en café, og man kan også bede en af de lokale om hjælp.

Hvis du har internet forbindelse der hvor du befinder dig er det en smal sag at Google sig frem til det lokale taxa selskab. Skriv blot Taxi og den by eller region du befinder dig i så kommer der masser af fornuftige søgeresultater op. På Spansk hedder det taxi og ikke taxa.

Selvfølgelig er der også muligheden at man kan tage en bus eller et tog, men mange steder på Caminoen er der ikke denne mulighed.

Har du prøvet at være nødt til at tage en taxa på din Camino, eller har du en mening omkring emnet, så må du meget gerne skrive en kommentar til denne artikel. 🙂

 

 

 

Kommentarer

Skriv et svar

Loading…